Bahan-bahan A:
8 keping roti
500 ml susu segar
Bahan-bahan B:
2 biji telur
2 sudu besar gula halus
2 sudu besar mentega (dicairkan)
2 sudu besar tepung jagung
2 sudu besar kismis
Bahan-bahan C (untuk sos kastad)
300ml susu segar
2 sudu besar tepung kastad
2 sudu besar gula halus
Cara-caranya:
Potong roti menjadi kecil-kecil dan rendamkan ke dalam susu segar selama 30 minit
Campurkan kesemua bahan B sehingga sebati dan tuangkan ke atas bahan2 A tadi.
Bakar pada suhu 180 selama 30 minit
Untuk membuat sos kastad, campurkan kesemua bahan C dan kacau atas api sederhana sehingga sebati
Tuangkan sos ke atas puding semasa menghidang.
Selamat mencuba!!!
Puding roti dengan sos kastad |
No comments:
Post a Comment